Specials

De enige overblijvende Belgische Loopgraaf uit de Eerste Wereldoorlog: de Dodengang in Diksmuide.

Tom Simoens, assistent aan de Koninklijke Militaire school vertelt je in deze video iets meer over de bouw en functie van de Dodengang.



Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt één van onze gratis lesvideo’s.
Bekijk de volledige video door je GRATIS te registreren of aan te melden.

Gratis proberen Aanmelden

Oooops

U heeft geen flash plugin geinstalleerd, klik hier om deze te installeren

Get Adobe Flash player




De Dodengang: resterende Belgische loopgraaf uit eerste wereldoorlog.

 

Deze video werd gemaakt in samenwerking met het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis in Brussel. Voor meer info surf naar de website www.klm-mra.be.

 

Waarover gaat deze video i.v.m. WOI?

In deze video over de eerste wereldoorlog vertelt Tom Simoens, assistent aan de Koninklijke militaire school, je iets meer over de rol en de functie van de loopgraaf de Dodengang.

 

Waarom is de Dodengang zo belangrijk?

De Dodengang is de laatst overgebleven Belgische loopgraaf uit de eerste wereldoorlog. Er zijn een 300-tal Belgische soldaten gesneuveld. De Duitsers zaten frontaal tegenover de Belgen op de linkeroever en namen de rechteroever volledig in. Gezien de 2 legers dit niet exact wisten van elkaar groeven ze naar elkaar toe en botsten ze uiteindelijk op elkaar. De Belgen namen nooit deel aan grootschalige acties, maar ondernamen wel lokale aanvallen. In deze video vertelt Tom Simoens, assistent aan de Koninklijke militaire school, je er alles over.

 

Zijn er nog video's over loopgraven?

Wil je meer weten over het leven in de loopgraaf tijdens de eerste wereldoorlog, check dan zeker en vast ook deze video.


eerste geschiedenis wereldoorlog ijzer oorlog WOI Duitsers loopgraven Dodengang Diksmuide niemandsland Belgen loopgraaf Ruiter


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!