Aardrijkskunde

Het Industrieel Productiesysteem!

Welke omgevingsfactoren zijn van belang om zelf een bedrijf op te richten en welke fases van het productiesysteem heb je als producent zelf in de hand? Kom het te weten in deze video met Niek. (2de graad)



Welkom bij WeZooz Academy

Je bekijkt een gratis preview van deze lesvideo.
Meld je aan, probeer gratis om meer te zien of koop meteen toegang.

Gratis proberen Aanmelden Bekijk tarieven

Het Industrieel Productiesysteem!



Het industrieel productiesysteem.

 

Waarover gaat deze video ivm het productiesysteem?

In deze video legt Niek je uit hoe het industrieel productiesysteem in elkaar zit.

 

Wat is het industrieel productiesysteem?

Als je als producent een bedrijf wil oprichten, moet je rekening houden met verschillende factoren. Een eerste reeks zijn de omgevingsfactoren. Dit zijn de factoren waarover de producent geen controle heeft zoals grondstoffen, energie, onderwijs, transport, kenmerken van de bevolking, ....

Een 2de reeks factoren zijn die van het industrieel productiesysteem zelf. Deze heeft de producent wel zelf in de hand. Het gaat hier over de input, het proces en de output. De input zijn de grondstoffen, de energie, de arbeidskracht en het kapitaal. Het proces gaat over de productie van de goederen, over de machines en het management. De output tenslotte kan alleen voor het binnenland bedoeld zijn, of alleen voor het buitenland of voor een combinatie van beide.

Als er dan op het einde sprake is van winst wordt een deel terug hergeïnvesteerd in de input en gaat er een deel naar de staat via belastingen. De staat investeert dit geld dan weer in omgevingsfactoren en zo is de kringloop rond.

 


proces grondstoffen systeem onderwijs energie arbeid bedrijf transport aardrijkskunde industrieel productiesysteem omgevingsfactoren input output kapilaal


Geef je email adres in en beschrijf je probleem met deze video.
Onze medewerkers contacteren je dan zo snel mogelijk om het probleem te verhelpen!