Cirkels 2de graad

Cirkels
Video Cirkel - begrippen - Koorde, Middellijn, Diameter - Wiskunde 2de graad
04:01

Tine laat je in deze video wiskunde enkele lijnen op de cirkel zien. (2de graad)

Cirkels
Video Eigenschap van een koordenvierhoek - Wiskunde 2de graad
04:05

Tine legt in deze video de koordenvierhoek en zijn eigenschappen uit. (2de graad)

Cirkels
Video Middelpuntshoek en omtrekshoek - Wiskunde 2de graad
04:15

Tine legt in deze lesvideo wiskunde het verband tussen middelpuntshoeken en omtrekshoeken uit. (2de graad)

Cirkels
Video Een middelpuntshoek is het dubbel van de omtrekshoek die op dezelfde boog staat - Wiskunde 2de graad
06:51

Tine bewijst in deze video dat de middelpuntshoek het dubbel van de omtrekshoek op dezelfde cirkelboog is. (2de graad)

Cirkels
Video Constructie van de omgeschreven cirkel van een driehoek - Wiskunde 2de graad
02:47

Tine construeert in deze lesvideo de omgeschreven cirkel van een driehoek. (2de graad)

Cirkels
Video Constructie van de ingeschreven cirkel van een driehoek - Wiskunde 2de graad
03:14

Tine construeert in deze lesvideo de ingeschreven cirkel van een driehoek. (2de graad)

Cirkels
Video De cartesiaanse en de algemene vergelijking van een cirkel - Wiskunde 2de graad
07:22

Tine legt in deze video de cartesiaanse en de algemene vergelijking van een cirkel uit. (2de graad)

Cirkels
Video Constructie van een raaklijn aan een cirkel - Wiskunde 2de graad
03:38

Tine heeft het in deze lesvideo wiskunde over raaklijnen en wat er zo bijzonder aan is. (2de graad)

Cirkels
Video Door 3 niet collineaire punten gaat juist 1 cirkel - tekenen en bewijs - Wiskunde 2de graad
10:13

Tine doet in deze lesvideo wiskunde aan cirkel tekenen en bewijzen. (2de graad)

Een café zonder bier is zoals meetkunde zonder cirkels. Het kan wel, maar het is gewoon heel raar zo zonder. Laten we daarom afspreken dat meetkunde en cirkels samenhoren en nooit maar dan ook nooit afzonderlijk van elkaar worden beschouwd. Bij een pepervat koop je toch ook een zoutvat. Bonnie stelde ook niets voor zonder Clyde. Om het maar te duidelijk te maken: cirkels en meetkunde zijn onafscheidelijk! Leerkracht van dienst is Tine. Een rots in onze wiskundige branding. WeZooz Academy staat paraat!

Wat biedt WeZooz Academy aan over meetkunde en cirkels?

Het aanbod meetkunde van de twee graad bevat vijf onderwerpen. Bekijk ze snel als je nog op zoek bent naar uitleg hierover. Meetkunde for the win! Terug naar cirkels dan. In het lestraject omtrek en oppervlakte van de eerste graad legt Bart uit met welke formules je de oppervlakte en omtrek van een cirkel kan berekenen. Hier, in de tweede graad, gaat Tine een stapje verder. Zij gaat onder meer constructies, omtreks- en middelpuntshoeken uitleggen.

Hoe is de leerstof over cirkels ingedeeld?

Er zijn in totaal negen lesvideo’s in verband met cirkels ingedeeld over drie lestrajecten. We leggen even kort de inhoud van de drie lestrajecten uit. Zo ben je op voorhand al wat op de hoogte van wat deze leerstof inhoudt.

Waarover gaan de drie lestrajecten over cirkels?

1.     Cirkels: kennismaking:  Uit de titel kan je al afleiden dat hier gaat over een eerste kennismaking met cirkels in de tweede graad. Dat betekent niet dat het lekker luieren is. Tine gaat al direct bewijzen dat aan de hand van drie niet-collineaire punten. Dit zijn punten die niet op dezelfde rechten. Naast de niet-collinaire punten legt Tine ook enkele begrippen uit die te maken hebben met de cirkel. Koorde, middellijn en diameter zitten spoedig opgeslagen in die bovenkamer van jou!

2.     Cirkels: omtreks- en middelpuntshoeken: In het tweede lestraject legt Tine uit wat een middelpuntshoek en een omtrekshoek is. Om het even kort uit te leggen: Hoeken die vanuit het middelpunt vertrekken heten middelpuntshoeken. Een hoek waarvan het hoekpunt op de cirkel ligt, heet een omtrekscirkel. Ook maak je in dit lestraject kennis met een koordenvierhoek.

3.     Cirkels: constructies: In het derde lestraject gaat Tine constructies opzetten o.a. in en rond een driehoek. Wist je dat daar ook cirkels zijn? Klik snel het lestraject aan en ontdek waar die cirkels zich bevinden. Daarnaast stelt ze ook de constructie op van een raaklijn aan een cirkel.

Na elke lesvideo is een bijhorende oefening voorzien waarmee je kan testen of de leerstof goed is begrepen. Op het einde van elk lestraject is er een algemene test voorzien. Die bevat leerstof van alle lesvideo’s die aan bod kwamen in het lestraject. Het resultaat daarvan geeft aan of je de leerstof onder de knie hebt.  

Wat heeft WeZooz Academy nog in de aanbieding van meetkunde?

Niet gevonden op deze categoriepagina wat je zoekt of zoek je naar andere leerstof over meetkunde?. Bekijk dan zeker eens het leerstofaanbod van WeZooz Academy. Met 1500 lesvideo’s en 1000 bijhorende oefeningen vind je ongetwijfeld de juiste online bijles. Geen reden om te twijfelen dus. Nog een reden nodig? Online bijles volgen terwijl je gewoon in de zetel ligt. Het kan allemaal dankzij WeZooz Academy. Wie kan dat allemaal zeggen? LOL (Learning On-Line)!